Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenskene vil ikke ha rødgrønn regjering

Bare 2 prosent støtter.

PRESSET: Statsminister Stefan Löfven i Sverige.
Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix
PRESSET: Statsminister Stefan Löfven i Sverige. Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare 2 prosent av svenskene mener at dagens rødgrønne regjering bestående av Socialdemokraterna og Miljöpartiet er den beste for landet, viser en ny måling.

14 prosent mener at en rødgrønn regjering der også Vänsterpartiet er med vil være til beste for landet, viser målingen Ipsos har utført for Dagens Nyheter.

19 prosent av velgerne mener en borgerlig regjering bestående av de fire partiene som satt med regjeringsmakten i forrige periode, vil være best for landet.

26 prosent holder en knapp på en samlingsregjering bestående av Socialdemokraterna og Moderaterna, med Stefan Löfven som statsminister, mens 14 prosent ønsker en slik regjering dersom Moderaterna får statsministerposten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling