Svensker advares mot Danmarkferie

- Danmark kan angripes av terror, sier svensk ekspert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Svensker advares nå mot å dra på storby-ferie i København, i frykt for terrorangrep mot den danske hovedstaden. I stedet burde de leie et sommerhus på landet, skriver den danske radiokanalen DR.

- Danmark er et høyrisikoland som risikerer å bli utsatt for terrorangrep, sier den svenske sikkerhetseksperten fra Totalforsvarets Forskningsinstitut i Stockholm, Gunnar Jervas.

Jervas mener Danmarks engasjement i Irak har gjort at islamske grupper har truet Danmark med samme behandling som London har fått.

I tillegg til dette skal Danmark være utsatt for terror på grunn av besøket fra president Bush, hvor han blant annet belønnet landet for deres innsats i krigen.

- Dette er slike ting som provoserer terrorister ytterligere. Derfor vil jeg advare svensker mot å dra til Danmark, og da spesielt til København. Det er mye sikrere med en ferie på landet i et sommerhus, enn en storby-ferie i København hvor det er mange mennesker og større sjanse for å bli angrepet, sier han.

- Fraråder ikke nordmenn

Det norske utenriksdepartementet vil ikke gå så drastisk til verks som å endre reiserådene til Danmark.

- Det er klart at alle kan bli rammet av terror, men reiseråd til blant annet Danmark vil ikke bli endret med det første, sier pressetalskvinne i UD, Anne Lene Dale Sandsten, til Dagladet.no.

TERRORTRUET: København og byens operahus kan være et mål for terroristene, mener den svenske terroreksperten. Foto: AP
TERRORTRUET: København og byens operahus kan være et mål for terroristene, mener den svenske terroreksperten. Foto: AP Vis mer

- Internasjonal terrorisme er et stort problem, og både Norge og Danmark er blitt nevnt av al-Qaida. Det gjør derimot ikke at vi fraråder nordmenn å dra til Danmark, fortsetter hun.

UPOPULÆR: Da president George W. Bush gjestet den danske hovedstaden 6. juli, demonstrerte tusenvis av mennesker mot han.