Svensker blant dødsofrene på Bali

Det finnes svenske dødsoffer etter bombeattentatet på Bali, bekrefter Sveriges ambassadør i Indonesia overfor nyhetsbyrået TT natt til mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysningene om antall svenske dødsoffer er usikre.

- Jeg kan ikke si noe om hvor mange. Mye er fortsatt uklart, alle opplysningene er ikke fullstendige og forholdene på stedet er forferdelige, sier ambassadør Harald Sandberg.

På den indonesiske avisen Jakarta Posts hjemmeside ligger det opplysninger om at to navngitte svensker, en mann og en kvinne, er blitt identifisert og står på listen over dødsoffer. Men den opplysningen er feil, i hvert fall for en av dem. Utsendt personell fra den svenske ambassaden i Jakarta og den svenske kirken har snakket med mannen etter attentatet.

- Vi er flere som har snakket med mannen som avisen har på sin liste over omkomne, sier ambassaderåd Anders Backman til TT.

Backman har reist fra ambassaden i Jakarta til Denpasar på Bali for å delta i arbeidet med å lete etter skadede og døde svensker.

Sveriges utenriksdepartement rapporterte søndag at ni eller ti svensker savnes etter bombeattentatet. Dette er personer som familien ikke har klart å komme i kontakt med, og personer som er meldt savnet på Bali av venner som har vært sammen med dem før eksplosjonen.

(NTB-TT)