Svensker elsker dette norske selskapet

Norske 24SevenOffice prises himmelhøyt i Sverige og er opp 50 prosent på tre uker og 100 prosent på et år.

Hardt: - Vi har jobbet knallhardt og levert gode resultater, sier adm. direktør Ståle Risa. Foto: Bjørn-Henning Grandal
Hardt: - Vi har jobbet knallhardt og levert gode resultater, sier adm. direktør Ståle Risa. Foto: Bjørn-Henning GrandalVis mer

(Finansavisen.no): 24SevenOffice gikk ut av fjoråret med 107 millioner kroner i omsetning og 4 millioner kroner i resultat. Men på Nasdaq-børsen i Stockholm er investorene euforiske, og har sendt aksjen opp hele 50 prosent på tre uker og 100 prosent siden børsnoteringen for et drøyt år siden.

- Vi har jobbet knallhardt og levert gode resultater, sier adm. direktør Ståle Risa til Finansavisen.

Det setter svenske investorer pris på. Da selskapet gikk på børs for et drøyt år siden var kursen 6,50. I går bykset den opp nesten 20 prosent til en toppnotering på 13 kroner, hvilket gir en prising av hele selskapet på over 700 millioner kroner.

Ståle Risa avviser imidlertid at selskapet prises for høyt.

- Det er slik multiplene er på selskaper innen SaaS. Det er ikke unormalt med prising på 10,12 eller 13 ganger salg, sier han, ifølge avisen.

Ved børsnotering var 24SevenOffice priset til 4 ganger omsetningen. Nå er multippelen 7 ganger omsetningen. Investorene betaler for fremtidig vekst, og 24SevenOffice har satt seg som mål å vokse 30 prosent i år.

- Det er flere tilsvarende selskaper i Sverige som gjør det godt, inkludert FortNox. I tillegg kom et nytt selskap med webbasert CRM på børs i Sverige ved juletider, og enda et nytt er på vei. Det kan godt være at noen ser at våre multipler faktisk er lavere enn andre selskaper på børsen, og at de ser mulighet for verdiøkning, sier Risa til Finansavisen.

Det Nasdaq-noterte 24SevenOffice Scandinavia er 60 prosent eiet av norske 24 SevenOffice som har 200 aksjonærer med gründer Stian Rustad, medgründere, ansatte og investorer i spissen. Selskapet fikk inn tre store fond da de solgte 20 prosent i fjor høst. Dermed har de Handelsbanken, Nordea og Svedwank Robur i tillegg til Humle.

Andre økonominyheter:
Meglerhus deler ut 725 millioner til eiere og ansatte
Norwegian-analytiker: - Alt for mye negativitet