Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensker flørter med London-børsen

Et svensk teknologiselskap har lagt inn et bud på London-børsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er eierene av Stockholms børs, OM gruppen, som legger 808 millioner engelske pund på bordet for London Stock Exchange (LSE), melder BBC online. Budet er det andre fra svenskene. Forrige uke la de inn et vennlig bud, som styret i London børs avslo. Det nye budet er rettet direkte mot aksjeeierne.

London børsen, London Stock Exchange, er for tiden i en fase hvor de planlegger å fusjonere med den tyske børsen, Deutsche Boerse i Frankfurt. Nye elektroniske børstjenester skaper et press på børsene til å gjøre det lettere og billigere å handle med aksjer. Fusjonen mellom de to børser er et forsøk på å imøtekomme denne økte konkurransen. Håpet er at de to sammen kan operere mindre kostnadskrevende. I følge nyhetsbyrået Reuters vil det svenske oppkjøpsforsøket gjøre det vanskelig å gjennomføre denne fusjonen i sin planlagte form.

Den svenske OM-gruppen mener at London børsen har mer å hente i samarbeid med dem enn med tyskerne. Dette benektes fra London børs. De hevder at det svenske budet er mindre attraktivt, enn fusjonen med tyskerene.

Aksjeeierne i London børs skal etter planen stemme over fusjonen med tyskerene 14. september. I følge Reuters er denne timeplanen nå i fare, ettersom LSE er juridisk forpliktet til undersøke alternative bud.