Svensker hamstrer i norsk teknologiselskap

Svenske investorer har kastet seg over Next Biometrics. Til uken blir kanskje Dell offentliggjort som teknologiselskapets hemmelige storkunde.

 Enorm vekst:  Adm. direktør Tore Etholm-Idsøe og Next Biometrics har steget kraftig etter at profilerte, svenske investorer gikk inn i selskapet. Foto: Eivind Yggeseth/FA
Enorm vekst: Adm. direktør Tore Etholm-Idsøe og Next Biometrics har steget kraftig etter at profilerte, svenske investorer gikk inn i selskapet. Foto: Eivind Yggeseth/FAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det har selvsagt vært et bra trykk de siste dagene, både fra investorer og presse, sier adm. direktør Tore Etholm-Idsøe i Next Biometrics til Finansavisen.

Siden fredag 9. oktober har aksjekursen gått til himmels for det Oslo Axess-noterte fingeravtrykkselskapet. Da ble det kjent at Greenbridge Partners ville investere 120 millioner kroner i det norske biometriselskapet.

Investorene sikret seg ytterligere aksjer for 20 millioner via en avtale med Nexts grunnlegger og styremedlem Ngoc Minh Dinh, skriver Finansavisen.

London-baserte Greenbridge Partners er et privateid investeringsselskap grunnlagt av Melker Schörling og Ola Rollén, som også har investert i den svenske kursraketten Fingerprint Cards.

- Personene bak Greenbridge er «triple A»-investorer i Sverige med høy troverdighet og kompetanse. Det har definitivt gitt oss en voldsom PR-effekt i det svenske investormarkedet, sier Etholm-Idsøe til Finansavisen.

Next-sjefen sier han ikke ofrer et sekund på å studere kursutviklingen den siste tiden, men han har nok fått med seg at aksjen har steget 21 prosent de to siste handelsdagene og 15 prosent dagen før det. Dette kom på toppen av kursoppgangen på 84 prosent fredag for halvannen uke siden.

- Vi bruker lite tid på å følge aksjekursen på skjermen, men vi har registrert at en del svenske meglerhus kjøper mye aksjer. Vi har dessuten holdt investorpresentasjoner hos Arctic Securities og DNB, samt deltatt på sendinger hos Hegnar-TV og DNB TV, sier Etholm-Idsøe.

Det er tydelig at svenske investorer håper Next vil følge i Fingerprint Cards børsspor.

Den svenske traderfavoritten er opp over 800 prosent på Stockholmsbørsen siden årsskiftet, og kan skilte med en børsverdi på 19,5 milliarder svenske kroner.

Flere nyheter Next Biometrics opp 200 prosent på 7 dager

Rettet emisjon i Next Biometrics