Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensker hjalp gullsmedranere i Trysil opp fra grøfta

Champagnefarget Kia forsvant videre med gull og «betydelig» pengebeløp.

 CHAMPAGNEFARGET RANSBIL:  Innlandet politidistrikt etterlyser denne champagnefarged/beige bilen, trolig Kia Carens, av ukjent årsmodell som knyttes til ran av en gullsmedbutikk i Trysil onsdag morgen. Bilen kjørte i grøfte ved svenskegrensa, men fikk hjelp til å fortsette videre inn i Sverige.
Foto: Politiet/NTB Scanpix.
CHAMPAGNEFARGET RANSBIL: Innlandet politidistrikt etterlyser denne champagnefarged/beige bilen, trolig Kia Carens, av ukjent årsmodell som knyttes til ran av en gullsmedbutikk i Trysil onsdag morgen. Bilen kjørte i grøfte ved svenskegrensa, men fikk hjelp til å fortsette videre inn i Sverige. Foto: Politiet/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har funnet klær som gjerningsmennene hadde på seg under det brutale gullsmedranet i Trysil onsdag.

En kvinne som var aleine på jobb, ble bundet og slått av to mørkkledde menn, og ranerne skal ha fått med seg gull, samt et betydelig pengebeløp.

Fortsatt er verken de mistenkte eller bilen sporet opp.

Det dreier seg om ei mørk Hugo Boss-jakke, ei mørk joggebukse og ei mørk Nike-lue med lyse striper - og politiet har sendt ut bilder av de aktuelle klærne.

Funnet i Sverige
Klærne er funnet ved Rörbäcksnes, like over svenskegrensa, der politiet opplyser at ranerne kjørte av veien.

 RANSJAKKE:  På svensk side av grensa er det funnet klær som forbindes med ranet av en gullsmed i Trysil onsdag. Politiet ønsker tips dersom noen har sett personer med slike klær på seg i Hedmark forut for, og etter ranet av Gullhjørnet i Trysil onsdasg morgen. Foto: Politiet / NTB Scanpix.
RANSJAKKE: På svensk side av grensa er det funnet klær som forbindes med ranet av en gullsmed i Trysil onsdag. Politiet ønsker tips dersom noen har sett personer med slike klær på seg i Hedmark forut for, og etter ranet av Gullhjørnet i Trysil onsdasg morgen. Foto: Politiet / NTB Scanpix. Vis mer

- Politiet ønsker tips dersom noen har sett personer med slike klær på seg i Hedmark forut for og etter ranet, forteller politiadvokat Henning Klauseie i Innlandet politidistrikt.

Bilen som etterlyst, er en champagnefarget Kia Carens stasjonsvogn fra rundt år 2000. Den hadde på stjålne skilt med nummer JD 10262, men politiet understreker at den nå kan ha andre skilt.

Skiltene var stjålet fra en Opel som hadde stått forlatt i flere dager ved Myklegard i Løten.


Bundet og slått
Det var to mørkkledde ranere med luer som tok seg inn i butikken Gullhjørnet i sentrum av Trysil på morgenen onsdag 2. mars, og politiet ble varslet klokka 09.10.

Ifølge VG ble bilen som etterlyses, observert i Trysil sentrum dagen før ranet, og politiet tror derfor det var godt planlagt. Ransbilen har kjørt fra Trysil på gamleveien mot Nybergsund og deretter tatt av på riksvei 25 mot Østby, skriver Østlendingen.

Til Østlendingen opplyser politiadvokat Klauseie at ranerne ble hjulpet på veien igjen ved Rörbäcksnes av to svensker som først seinere koblet dette til ranet.

 RANSLUE:  Politiet tror at en av ranerne gikk med denne lua, som ble funnet sammen med andre antatte ransklær. Foto: Politiet / NTB Scanpix.
RANSLUE: Politiet tror at en av ranerne gikk med denne lua, som ble funnet sammen med andre antatte ransklær. Foto: Politiet / NTB Scanpix. Vis mer

Folk som har tips i saken, bes ta kontakt på telefon 62 53 90 0062 53 90 00 eller 02800.

(NTB).

Call Send SMS Call from mobile Add to Skype You'll need Skype CreditFree via Skype

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram