Svensker og engelskmenn amok på fotballpub i Oslo

Masseslagsmål og panikk da England gikk opp til 2-1. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det brøt ut full slåsskamp mellom engelske og svenske supportere på puben Shamrock på Grünerløkka under VM-kampen mellom de to nasjonene tirsdag kveld.

På filmsnutten til høyre vises to menn som får behandling for skader i hodet.

En bekjent av vedkommende som vises på slutten av filmen tok kontakt med Dagbladet.no.

- Han var offer for blind vold. Han sto en halvmeter bak meg under hele kampen og fikk et ølglass, som kom flygende, midt i hodet, sier hun til Dagbladet.no.

- Så brøt det ut panikk

- Det hele begynte da England gikk opp til 2-1. Da «klikket» det for en svenske, som tilsynelatende uprovosert angrep en engelsk supporter og slo ham til blods. Så fløy det noen glass gjennom luften, svensken fikk et ølglass i hodet, men så skiltes kamphanene - midlertidig, forteller en Dagbladet-ansatt på stedet til Dagbladet.no

For de to fotballsupporterne oppholdt seg ennå på samme område på puben, og etter noen få minutter gikk den svenske mannen til angrep igjen.

- Da brøt det ut full panikk blant pubgjestene, og nærmere hundre personer stormet ut. Svensken og engelskmannen fortsatte å slåss ute på gaten, der de til slutt ble liggende blodige på bakken, sier øyenvitnet.

BLODIG SLAGSMÅL: Bildeserien er hentet fra en MMS-video tatt av et øyenvitne (se under). Minst to personer blødde fra hodet etter voldelighetene på Shamrock. MMS-foto: DAGBLADET
BLODIG SLAGSMÅL: Bildeserien er hentet fra en MMS-video tatt av et øyenvitne (se under). Minst to personer blødde fra hodet etter voldelighetene på Shamrock. MMS-foto: DAGBLADET Vis mer

- Minnet om casuals

- Det kom en god del «ubehagelige» svensker som åpenbart var mer interesserte i å provosere og lage bråk enn å følge med på kampen. Det var en av disse som gikk løs på en engelsk supporter, sier et annet vitne til Dagbladet.no.

Rundt 6-8 personer totalt skal ha vært innblandet i bråket, da venner av de to som ble skadet kom til for å «hjelpe». Såvidt den Dagbladet-ansatte kunne se var ingen nordmenn involvert.

- Nei, dette så ut til å være en ren «landskamp». Det minnet meg om såkalte casuals, folk som bare var ute etter bråk, konstaterer vitnet.

Jaget fra stedet av pubgjester

Politiet kom etter hvert til stedet sammen med to ambulanser. To personer ble fraktet til legevakta, mens to personer ifølge politiet fikk behandling på stedet.

- Vi fikk inn meldinger om slåsskamp klokka 2245, og sendte opp et par biler. Han som startet bråket, blødde masse. I tillegg var det to andre som blødde en del, forteller operasjonsleder Vidar Hjulstad i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no. 

Han bekrefter at mange var involvert i voldsutøvelsen.

Svensker og engelskmenn amok på fotballpub i Oslo

- En person kastet antakelig et ølglass, som traff en person i panna. En annen fikk to ølflasker slått i hodet. Personen som gjorde dette, ble jaget fra stedet før politiet kom, sier Hjulstad.

- For få vakter på stedet

I 23.30-tida var det ifølge politiet ennå 150-200 gjester på utestedet, men situasjonen hadde da roet seg. Det var flere innganger til Shamrock. Flere av disse var ifølge politiet ikke bemannet dørvakter.

- Folk gikk ut og inn, og det var ingen kontroll over situasjonen. Det er ingen tvil om at utestedet ikke hadde nok vakter der, sier operasjonslederen i politiet til Dagbladet.no.

Ifølge ham deltok også lokale fotballinteresserte i tumultene.

- Det var både nordmenn, svensker og briter med i slåsskampen. Vi har ikke pågrepet noen i kveld, men vi vil se nærmere på saken i morgen.

<B>- UTE ETTER BRÅK:</B> Ifølge to øyenvitner Dagbladet.no var i kontakt med startet bråket her, da svensken i gul skjorte litt til venstre for midten på bildet gikk til angrep.
<B>FLERE SKADET:</B> Se video som ble tatt like etter at to av kamphanene hadde gått i bakken.