Svensker skulle til Malmö. Satt av ved Hamar

Natt til fredag var en bil med tre personer på tur til Malmö fra Oslo. For to svensker endte bilturen i en veikant på E6 sør for Hamar.

Lange bilturer kan sette ethvert vennskap på prøve. Det kan oppstå uenigheter om musikken som spilles, hvordan man skal oppføre seg i trafikken eller hvilken vei som er den raskeste.

Og dersom en biltur ender med konflikt, kan utfallet bli mindre hyggelig - det fikk to svenske kamerater erfare natt til fredag.

Krangel

Klokka 00.16 ble Innlandet politidistrikt varslet av årvåkne vitner om at en bilist hadde stoppet midt i veien på E6 sør for Hamar. To personer skal så ha gått ut av bilen, før bilisten kjørte videre uten dem.

- Da politiet kom i kontakt med de to mennene, viste det seg at de hadde kranglet i bilen, og nesten begynt å slåss, forteller operasjonsleder Kjartan Waage til Dagbladet.

De svenske kameratene var på vei fra Oslo til Malmö - en biltur som er anslått å ta omtrent seks timer - da konflikten oppsto. Som Waage poengterer, er det litt merkelig at de da endte opp ved Hamar.

- Var dette årsaken til konflikten?

- De ville ikke si så mye, så det vet vi ikke noe om, sier Waage.

Politihjelp

Politiet fant det nødvendig å forhøre seg med svensk politi om bakgrunnen deres, noe som ikke viste noe mistenkelig.

- Dermed valgte vi å hjelpe dem videre til Hamar stasjon for togtransport i retning sørover, sier Waage.

Operasjonslederen er fornøyd med politiets arbeid.

- Jeg synes det var en hyggelig gest av våre politibetjenter. Vi må jo yte litt service til söta bror, avslutter han.