Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sverige åpner luftrommet i natt

Kan fly i stor høyde.

 VENTER PÅ KLARSIGNAL:  Fraktfly fra FedEx og UPS ventet på klarsignal på Arlanda i går kveld til å komme i lufta. FOTO: JOHAN NILSSON, REUTERS/SCANPIX.
VENTER PÅ KLARSIGNAL: Fraktfly fra FedEx og UPS ventet på klarsignal på Arlanda i går kveld til å komme i lufta. FOTO: JOHAN NILSSON, REUTERS/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Større deler av det svenske luftrommet vil bli åpnet for flytrafikk natt til mandag.

Fra 02-tiden tillates flyginger i stor høyde over Småland, Östergötland, Sörmland, Västergötland og Østersjøen. Det betyr at fly på vei fra steder lenger sør i Europa kan fly over Sverige, opplyser det svenske Luftfartsverket.

I løpet av natten vil det bli avgjort om flyplassene Arlanda og Bromma ved Stockholm og Landvetter utenfor Göteborg kan åpnes for trafikk.

Beslutningen vil bli tatt på bakgrunn av opplysninger fra Eurocontrol og det britiske meteorologiske instituttet Met Office.

En forutsetning for at lufthavnene kan åpnes, er at askeskyen fra vulkanen på Island ikke ventes å komme tilbake i løpet av de nærmeste seks timene.

(NTB-TT).Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!