Sverige best på integrering av innvandrere

Ny stor studie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sverige er best i Europa til å integrere innvandrerne i samfunnet. Det viser en ny EU-sponset studie som for øvrig kokluderer med at Latvia er verst, skriver BBC News.

Undersøkelsen, The Migration Integration Policy Index (MIPEX), omfatter alle EU-landene samt et knippe andre, deriblant Norge.

Gjør generelt for lite

Sett under ett gjør de undersøkte landene bare halvparten så mye som de kan for å integrere innvandrerne, ifølge undersøkelsen, som tar for seg 140 nøkkelfaktorer som påvirker immigrantenes liv, blant annet rettigheter på arbeidsplassen, mulighetene for permanent botillatelse, muligheter for familiegjenforening og lovverk mot rasisme og fordommer.

De fem landene med størst innvandrerbefolkning – Storbritannia, Spania, Tyskland, Italia og Frankrike – havner alle rett over midten av lista. Det samme gjør Norge. Blant de nest beste landene er Nederland, Belgia og Finland.

– Gjennomsiktig system

Men bare Sverige er funnet verdig til å bli klassifisert som et land som utelukkende fremmer integrasjon. Andre land hadde riktignok integrasjonsfremmende politikk, men falt igjennom på minst ett hovedpunkt. Sverige fikk jevnt over god score, blant annet har landet det forskerne kaller et rettferdig, enkelt og gjennomsiktig system.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer