Innvandringsdebatt direkte:

- Sverige er ikke et U-land på randen av krig

Sverigedemokratene og Frp møter Ap og SV til dyst: - Dere setter funksjonshemmede barn opp mot innvandrere, hevder Raymond Johansen og ser på sin svenske kollega.

DIREKTE: Raymond Johansen, (Ap), Tor Mikkel Wara, justis-, beredskaps- og innvandringsminister, Audun Lysbakken, (SV), og Aron Emilsson fra Sverigedemokratene er blant dem som møtes til innvandringsdebatt i Arendal kultur- og rådhus. Video: ArnendalsukaVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL / OSLO (Dagbladet): - Vi har ikke svenske tilstander i Norge, åpner justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og ser bort på sin kollega fra Sverige.

Aron Emilsson nikker høflig tilbake til den norske statsråden. Representanten fra innvandringskritiske Sverigedemokratene har nettopp slått fast at svensk innvandringspolitikk har vært mislykket og lagt skylda på de forrige regjeringene.

Publikum på denne debatten under Arendalsuka klapper forsiktig og høflig når den besøkende svensken griper ordet. Men applausen deles langt rausere ut når representantene fra Ap og SV senere smeller tilbake mot Emilsson.

Dette skulle ikke bli en debatt for å finne felles enighet: Både høyresida- og venstresida bruker mye av sin taletid på å omtale den andres politikk på innvandringsfeltet som håpløs og elendig.

«Parasitter»

Emilsson i Sverigedemokratene blir raskt konfrontert med at partileder Jimmie Åkesson skal ha kalt innvandrere for «parasitter»:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer