Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronavirus

Sverige får corona-kritikk fra Kina

I en avis eid av kinesiske myndigheter beskyldes Sverige for å være et svart hull i kampen mot corona-viruset.

Får kritikk: Det kommer krass kritikk av den svenske corona-håndteringen fra Kina. Her er den svenske sosialministeren Lena Hallengren og Stefan Löfven på en pressekonferanse om viruset i går. Foto: Jessica Gow/ Reuters
Får kritikk: Det kommer krass kritikk av den svenske corona-håndteringen fra Kina. Her er den svenske sosialministeren Lena Hallengren og Stefan Löfven på en pressekonferanse om viruset i går. Foto: Jessica Gow/ Reuters Vis mer

Mens Norge og Danmark, og fler andre land har stengt skoler og barnehager for å hindre corona-spredning, har Sverige valgt en annen linje i kampen mot viruset.

De holder skoler og barnehager åpne og begrunner dette både med hensyn til sårbare barn som har utrygge hjemmeforhold og at skolene ikke er smittedrivere til epidemien.

Nå får svenske myndigheter kritikk for håndteringen sin - fra Kina.

Ifølge Sveriges Radio kommer kritikken fra den kinesiske avisa Global Times - en innflytelsesrik avis som eies av kommunistpartiet.

Sverige har kapitulert for coronaviruset, heter det i artikkelen, der Sverige sammenliknes med et svart hull der smitten nå kan vokse fritt for senere å spre seg til andre områder.

Det er den svenske beslutningen om å begrense prøvetakning til risikogrupper og helsepersonell som den kinesiske avisen er spesielt kritisk til.

GARDERMOEN: Helene Legernes ankom nylig fra New York. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

- Det er et veldig skarpt budskap. Det sies at Sverige har gitt opp kampen mot smitten. En peker spesielt på Sverige som særlig ansvarsløs og sier at Sveriges håndtering kan få negative konsekvenser for den globale kampen mot coronaviruset, sier Björn Jerdén, leder ved Asiaprogrammet ved den svenske forskningsinstitusjonen Utrikespolitiska institutet til Sveriges Radio.

Hele Norges coronakart