Sverige forbereder utsending av 80.000 asylsøkere

Frykter at asylsøkere som har fått avslag vil gå under jorda.

VIL SNU STRØMMEN: Asylsøkere fra Afghanistan, Syria og Irak ankommer Hyllie Station, som er den første stasjonen i Sverige efter toget har forlatt Danmark. Svensk politi kontrollerer toget og flyktningene blir fulgt videre til politistasjonen for å bli registrert. Nå vil Svenske myndigheter snu strømmen, og sende ut opptil 80.000 asylsøkere som har fått avslag. Foto: Scanpix
VIL SNU STRØMMEN: Asylsøkere fra Afghanistan, Syria og Irak ankommer Hyllie Station, som er den første stasjonen i Sverige efter toget har forlatt Danmark. Svensk politi kontrollerer toget og flyktningene blir fulgt videre til politistasjonen for å bli registrert. Nå vil Svenske myndigheter snu strømmen, og sende ut opptil 80.000 asylsøkere som har fått avslag. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske regjeringen har gitt politiet og Migrasjonsverket beskjed om å forberede utsending av opp til 80.000asylsøkere. Det skriver Dagens Industri.

163.000 personer søkte asyl i Sverige i fjor, men kun rundt 55 prosent av disse får bli, resten, 45 prosent får avslag på sine asylsøknader.

Dermed står Migrasjonsverket og politiet foran en stor oppgave med å få fraktet titusenvis av mennesker ut av landet.

Innenriksminister Anders Ygeman beskriver det som «en meget stor utfordring».

- Det første vi vil gjøre er å forsøke å få til frivillige returer. Klarer vi ikke det, må vi ta i bruk tvang, sier Ygeman.

Dagens industri skriver at den svenske regjeringen frykter at mange av asylsøkerne som har fått avslag vil gå under jorda.

Ifølge avisa har innenriksministeren hatt samtaler med Tyskland om bruk av Chartrede fly i EU-regi for å frakte asylsøkerne ut.

Søndag gikk politisjefen i Sverige, Dan Eliasson, ut og krevde 2000 nye politistillinger. Han trekker fram utrykninger til asylmottak, grensekontroller og terrorberedskap som arbeidsoppgavene som gjør at det kreves flere ressurser. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer