Sverige forbyr røyking på uteserveringer. - Norge må legge seg på lik linje

Nestleder Olaug Bollestad i KrF mener Sverige er en målsetting når det gjelder røykeloven.

RØYKEFORBUD: Sverige har innført forbud mot røyking på en rekke uteserveringer. Bollestad mener Norge må legge seg på samme linje. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
RØYKEFORBUD: Sverige har innført forbud mot røyking på en rekke uteserveringer. Bollestad mener Norge må legge seg på samme linje. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går ble det avgjort at den svenske regjeringens forslag om røykeforbud på flere offentlige plasser, får støtte ffra Riksdagens sosialutvalg. Forbudet gjelder også e-sigaretter.

De nye reglene trer i kraft sommeren 2019 og gjelder uteserveringer, togperronger, bussholdeplasser, lekeplasser og idrettsarenaer. Målet er et røykfritt Sverige innen 2025, ifølge Aftonbladet.

- En målsetting for Norge

Men Sverige er ikke de eneste som har forsøkt å endre røykeloven. Norske politikere i KrF, Ap og SV kom i vår med et forslag om å endre dagens røykelov.

Den gang sa nestleder Olaug Bollestad i KrF at hun mente det er tide at dagens forbud mot å røyke innendørs utvides til å også gjelde områder utendørs.

- Vi fremmet et forslag og det står jeg fortsatt for. Målet er å hindre en ny generasjon i å begynne og røyke, og styrke vernet mot passiv røyking, sier nestlederen til Dagbladet.

Alle bortsett fra Fremskrittspartiet stemte for forslaget i vår.

- Sverige er en målsetting som Norge ikke må være dårligere på. Om regjeringa ikke kommer med et godt nok forslag skal jeg jobbe videre for å få det til å skje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer