Coronaviruset:

- Sverige gamblet og tapte

Eksperter mener det er på høy tid at Sverige nå legger om coronastrategien.

SVERIGE: Statsepidemolog ved Folkhälsomyndigheten, Anders Tegnell sier at han føler seg som en hakkekylling. Flere eksperter mener det er på høy tid at Sverige innser at deres coronastrategi er feilslått og begynner å endre kurs. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens Europa nå er i full gang med gjenåpning av sine indre grenser, er Sverige ett av få land som risikerer å gå en mager turistsommer i møte.

Torsdag annonserte statsminister Erna Solberg at heller ikke Gotland lenger kvalifiserer til et besøk for nordmenn uten å bli ilagt karantene ved hjemkomst, og flere andre EU-land har hele Sverige - eller deler av landet- på samme liste.

Gjennom hele coronapandemien har svenskene nektet å stenge ned og innføre strenge restriksjoner. Lege Gunnar Hasle mener det nå er på høy tid at også Sverige endrer sin coronastrategi.

- Sverige gamblet og tapte når det gjelder coronastrategien. Dette kunne vi ikke vite sikkert i mars, men nå burde det være opplagt for alle.

- Må endre strategi

WHO uttalte torsdag at 30 land i Europa har sett en økning i smittetilfeller. For elleve av dem mener WHO at det er behov for en særlig advarsel på grunn av spredningssituasjonen. Blant disse elleve fant man Sverige, sammen med land som Albania, Moldova, Aserbajdsjan, Kasakhstan og Bosnia-Hercegovina.

WHO snudde imidlertid på fredag etter kritikk fra Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell, og omtaler smitteøkningen i Sverige nå som «stabil», samt at Sveriges helsetjeneste har evnen til å håndtere situasjonen skriver Aftonbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer