Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sverige hylles for å putte pride-flagget på frimerke

- Alle kan komme med forslag til motiv i Norge, påpeker Posten.

NYTT FRIMERKE:  Fra 4. mai i år kan svensker sende innenlandspost med pride-flagget på. Svenske Postnord hylles for initiativet med å ære pride-flagget på et eget frimerke. Foto: Postnord
NYTT FRIMERKE: Fra 4. mai i år kan svensker sende innenlandspost med pride-flagget på. Svenske Postnord hylles for initiativet med å ære pride-flagget på et eget frimerke. Foto: Postnord Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - All honnør til Postnord for initiativet, sier pressesjef Eckhoff John i Posten Norge til Dagbladet.

Den svenske posten, Postnord, kunngjorde i går at de har et LHBT-motiv som en av sine nye frimerker. Frimerket som viser pride-flagget, vil bli tilgjengelig den 4. mai som innenriksfrimerke i Sverige.

- De motivene vi setter på frimerkene speiler Sverige i dag. Mangfold er i dag en selvfølge og vi vil manifestere betydningen av alles likeverd og framheve menneskers ulike egenskaper og ulikheter, sier kommunikasjonssjef i Postnord Per Ljungberg til Expressen.

De har gjort undersøkelser og tror Sverige er det første landet som får pride-flagget som frimerke. Posten i Norge har en egen frimerkekomité som legger fram frimerkeforslag for konsernsjefen i Posten. Det svenske frimerket ble til etter at grafisk designer og illustratør Lisa Rydell foreslo pride-flagget for svenske Postnord.

- Alle kan komme med forslag til motiv på våre frimerker, påpeker Posten Norge. 

Alle frimerkene for 2016 og 2017 er imidlertid bestemt allerede.

- Det har ikke vært snakk om noe liknende i Norge, og det ligger heller ikke i de fastlagte planene, sier Eckhoff.

- Vi begrenser antall utgivelser, og personer, kommuner eller organisasjoner som gjengis på frimerker oppfatter det som stor heder og ære, sier Eckhoff til Dagbladet. 

Hele Norges coronakart