Sverige: Kjent psykiater knivdrept

En 64 år gammel kvinne er død etter at hun ble stukket med kniv i Visby i Sverige.

DREPT: 64 år gamle Ing-Marie Wieselgren var ifølge Aftonbladet nasjonal koordinator for psykiatrispørsmål i SKR, medlems- og arbeidsgiverorganisasjonen for svenske kommuner og regioner. Hun var i Visby for å delta under Almedalsveckan. Foto: Thomas Henriksson
DREPT: 64 år gamle Ing-Marie Wieselgren var ifølge Aftonbladet nasjonal koordinator for psykiatrispørsmål i SKR, medlems- og arbeidsgiverorganisasjonen for svenske kommuner og regioner. Hun var i Visby for å delta under Almedalsveckan. Foto: Thomas Henriksson Vis mer
Publisert

Det var Ing-Marie Wieselgren (64), nasjonal koordinator for psykiatriproblemstillinger ved Sveriges kommuner og regioner (SKR), som ble knivdrept under Almedalsveckan onsdag.

Det skriver svenske Aftonbladet.

Hun var tilstede under arrangementet, som er Sveriges største politiske treff. Det samler politikere, organisasjoner og medier til politiske samtaler og debatter, slik Arendalsuka gjør i Norge.

En 33 år gammel mann er pågrepet, mistenkt for knivstikkingen. Han har i flere år vært aktiv i den nynazistiske gruppen Nordiska motståndsrörelsen (NMR), ifølge Expressen og Aftonbladet.

INGEN KOBLING: Det skal ikke være noen kobling mellom kvinnen som ble knivstukket i Visby i Sverige onsdag og den antatte gjerningsmannen. Foto: Henrik Montgomery / TT NYHETSBYRÅN / NTB
INGEN KOBLING: Det skal ikke være noen kobling mellom kvinnen som ble knivstukket i Visby i Sverige onsdag og den antatte gjerningsmannen. Foto: Henrik Montgomery / TT NYHETSBYRÅN / NTB Vis mer

Mannen har blant annet vært skribent i NMRs nettavis Nordfront, der han skal ha spredt antisemittiske konspirasjonsteorier og nektet for at holocaust fant sted. Han er hjemmehørende i det sørlige Sverige og er ikke tidligere straffedømt.

Ifølge Aftonbladet skal det ikke være noen kobling mellom den antatte gjerningsmannen og offeret, 64 år gamle Ing-Marie Wieselgren.

Svensk politi har ikke villet bekrefte opplysningene om den antatte gjerningsmannens bakgrunn, men under en pressekonferanse onsdag kveld ville politiet ikke utelukke et politisk motiv.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer