Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sverige kjøper Black Hawk-helikoptre

Sverige skal kjøpe 15 amerikanske kamphelikoptre.

SATSER I LUFTA: Svenskene investerer flere milliarder kroner på amerikanske kamphelikoptre.  AFP PHOTO / Torsten BLACKWOOD
SATSER I LUFTA: Svenskene investerer flere milliarder kroner på amerikanske kamphelikoptre. AFP PHOTO / Torsten BLACKWOOD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sluttforhandlingene om kjøpet er i gang, og om mindre enn ett år kan de første helikoptrene bli levert, sier forsvarsminister Sten Tolgfors.

Svenske flygere skal begynne å få sin opplæring i det nye systemet i USA til sommeren, og de første helikoptrene kommer til Sverige i begynnelsen av neste år.

Kjøpet av helikoptrene muliggjør en forlenget svensk helikopterinnsats i Afghanistan fra 2013 framover, skriver Tolgfors på Dagens Nyheters debattside.

Prisen er ikke klar, men Riksdagen har bevilget 4,7 milliarder svenske kroner til nye helikoptre. I summen inngår drift fram til 2020 og opplæring av flygere, mannskaper og teknikere.
(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!