Sverige koker etter voldtekt av 13-åring: Gjerningsmannen unngikk fengsel

Mannen, opprinnelig fra Jemen, ble reddet av forfalsket pass.

RYSTES AV VOLDTEKT: Den lille svenske byen Mariestad rammes av en voldtektssak som får nasjonal oppmerksomhet. Foto: WikiCommons
RYSTES AV VOLDTEKT: Den lille svenske byen Mariestad rammes av en voldtektssak som får nasjonal oppmerksomhet. Foto: WikiCommons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dommen mot en mann dømt for voldtekt av en 13 år gammel jente i Mariestad i Sverige vekker sterke reaksjoner.

Mannen fikk 18 måneders samfunnsstraff for å ha voldtatt 13-åringen i en park i den sydsvenske byen, samt et krav om å betale 140 000 svenske kroner i oppreisning til offeret.

Overgriperen - som altså ble dømt for å ha voldtatt et barn - ble selv regnet som et barn av dommeren, og kan dermed ikke fengsles. Men mannen, som opprinnelig er fra Jemen, er ifølge sitt eget pass er født i 1996 og 19 år gammel.

Dette valgte retten å se bort i fra, ettersom gjerningsmannen hevdet passet var forfalsket. Ifølge mannen forfalsket han sitt eget pass for å kunne reise fra Jemen til Sverige i 2013. Hans forsvarer viste også til en kopi av mannens fødselsattest som hevder at overgrepsmannen er født i 1999 - dermed 16 år og et barn i juridisk forstand.

- Vi er veldig glade for at han ble dømt, men straffen er en stor skuffelse, sier offerets mamma til Expressen om straffen.

Strid om alder

Aktor Ylva Lundgren sier seg også fornøyd med dommen - tross straffeutmålingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer