Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sverige krever svar om Trump-sitat

SVERIGE?: Trump var på talerstolen i Florida 17. februar. Der sa han blant annet noe om et angrep i Sverige - og reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges ambassade i Washington har kontaktet det amerikanske utenriksdepartementet for å få klarhet i Trumps underlige uttalelse om Sverige.

Det var under en tale til flere tusen frammøtte i Florida lørdag at Trump sa «Bare se hva som skjedde i Sverige i går», uten å referere nærmere til noen konkret hendelse.

Men i Sverige skjedde det ikke noe spesielt fredag, og nå krever svenske myndigheter svar fra USA om hva Trump mente.

– Vår ambassade i Washington har tatt kontakt med USAs utenriksdepartement for å få klarhet i dette. Vi undrer jo, sier pressekontakt Catarina Axelsson i svensk UD.

– Så får vi se om vi får et svar, legger hun til.

Trumps uttalelse har ført til svært mange reaksjoner på sosiale medier.

Ett av innleggene kommer fra Sveriges tidligere utenriksminister Carl Bildt:

– Sverige? Terrorangrep? Hva har han røkt? skriver Bildt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling