Sverige kriminaliserer horekunder

STOCKHOLM (NTB): Det skal bli forbudt å kjøpe sex, men tillatt å drive prostitusjon, mener den svenske regjeringen. I dag truet den horekunder med opp til seks måneders fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den nye prostitusjonsloven, sexkjøploven og andre lover om vold mot kvinner skal legges fram for Riksdagen om kort tid, og blir lovene vedtatt, kan de tre i kraft i januar 1999.

Sverige er trolig det første land i verden som forsøker å kriminalisere horekunder, og det kan til og med bli forbudt bare å diskutere seksuelle tjenester med en prostituert. Regjeringen mener at dette vil ha en avskrekkende effekt på potensielle sexkjøpere.

Drivkraften bak forslaget om å kriminalisere horekundene har vært lederen for sosialdemokratenes kvinneforbund, Inger Segelstrøm.

Men det råder en utbredt skepsis blant svensker flest til politiets muligheter til å gripe inn, ettersom både de prostituerte og deres klienter har felles interesser av å gjøre en handel. Politiet skal ifølge lovforslaget få 10 millioner kroner ekstra for å jakte på horekunder.

Symbolsk tiltak

Lovforslaget blir da også oppfattet som mer eller mindre symbolsk, ettersom det ikke finnes mer enn 650 gateprostituerte i de svenske storbyene. I tillegg finnes det 1850 kvinner som driver sin virksomhet innendørs, som call-girls eller eskorte-selskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer