HOPPLANDSLAGETS trener Alexander Stöckl..
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HOPPLANDSLAGETS trener Alexander Stöckl.. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Alexander Stöckl

– Sverige ligger langt, langt foran Norge

- Norge er fellesferie, hyttehelg, sofasøndag og tacofredag, sier østerrikske Alexander Stöckl, trener for det norske landslaget i hopp.

(Finansavisen:) Hopptrener Alexander Stöckl mener det er på tide at vi beveger oss fra at det er typisk norsk å være god, til at det er typisk norsk å bli bedre for hver dag.

- Norge ligger langt bak mange andre europeiske land når det gjelder innovasjon. Sverige ligger langt, langt foran Norge, var budskapet fra Stöckl på et frokostseminar om innovasjon i regi av Executives’ Global Network (EGN).

- Hvordan skaper man vinnere?

- Man skaper ikke vinnere, man skaper gode prosesser og kompetanse i alle ledd. Da får man en prestasjonskultur, og med selvstendige utøvere bidrar det til at man får man vinnere, sier han.

Det handler også om å våge, mener hopptreneren, ifølge Finansavisen.

- Skiflygning er naturlig nok forbundet med risiko. Men innovasjon handler om risiko på mange områder, risiko for å gjøre noe nytt og annerledes. Ofte får nye metoder kritikk i begynnelsen, slik Jan Boklöv gjorde med V-stilen. En innovasjonskultur innebærer usikkerhet og ubehag. Og noen ganger går det galt. Men uten risiko kommer man ingen vei, så det å ta risko er å ta ansvar.

Næringslivet har mye å lære av idretten, mener østerrikeren.

- Toppidrett og næringslivet har egentlig mange fellestrekk, både i idrett og næringsliv er visjon og et klart mål viktig. Næringslivet er jo ofte flinkere til å avklare delmål, sier han.

Flere økonominyheter:

Knallbud på Oslo Børs
Skal bygge ut for 10 milliarder