Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sverige runder ti millioner innbyggere

Sverige runder snart ti millioner innbyggere, viser en prognose fra Statistiska centralbyrån (SCB).

SNART BLIR DET TI MILLIONER AV DEM: Sverige passerer i februar ti millioner innbyggere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SNART BLIR DET TI MILLIONER AV DEM: Sverige passerer i februar ti millioner innbyggere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge SCB øker Sveriges befolkning nå med én person hvert fjerde minutt, noe som gjør at befolkningen vil passere ti millioner i løpet av februar.

Det er imidlertid ikke snakk om ti millioner svenske statsborgere, ettersom tallet også inkluderer asylsøkere som har fått oppholdstillatelse, men som ikke er innvilget svensk statsborgerskap.

– Sannsynligvis vil den personen som blir nummer ti million, være en asylsøker som får oppholdstillatelse. Men det kan også være en nyfødt eller en svenske som vender hjem etter noen år i utlandet, sier befolkningsstatistiker Tomas Johansson til Svenska Dagbladet.

Dersom den nåværende utviklingen fortsetter, vil Sveriges befolkning i 2040 passere tolv millioner innbyggere.

Plass har imidlertid svenskene nok av. I dag bor det i underkant av 20 mennesker per kvadratkilometer i Sverige, mens det i India bor 380 mennesker per kvadratkilometer og Singapore hele 8.000 mennesker per kvadratkilometer. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling