Sverige rystes av brutalt politidrap

En svensk politimann i 50-årene ble natt til søndag funnet drept på åpen gate i Hedemora i Dalarna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

48-åringen ble slått i hjel bare noen hundre meter fra en populær musikkfestival.

Politimannen var på vei hjem fra jobb og bar politiuniform med en olajakke over. Han var ansatt ved politiet i Hedemora, men var i sommer stasjonert i Falun.

Angrepet fant sted i et boligområde ved midnatt ikke langt fra mannens eget hjem. Flere forbipasserende forsøkte å gjenopplive ham, uten å lykkes. Ifølge vitner kan det se ut som om noen har gått løs på mannens ansikt og hode med en voldsom kraft.

- Vi vet at han etter å ha gått fra arbeidsplassen lørdag kveld kjørte en av politiets biler fra Falun til Hedemora. Han parkerte bilen ved politistasjonen i Hedemora, før han bega seg hjemover til fots, forteller Kristian Zander ved det svenske politiets rikskommunikasjonssentral.

Ifølge Zander bodde mannen omtrent fire kvartaler fra politistasjonen, og ble funnet død ett kvartal fra boligen.

Ungdommer som kom forbi på vei fra festivalen Daldansen, sier til Aftonbladet at mannen hadde jakken oppkneppet, med en blå politiskjorte og politibukser under. Han blødde kraftig fra ansiktet og hadde sluttet å puste.

Dødsårsaken er ikke endelig fastslått men alt tyder på at mannen ble slått i hjel med en ukjent gjenstand.

- Han ble slått i hodet og var ganske blodig da han ble funnet, forteller Zander.

Svensk politi har satt inn store styrker i jakten på den skyldige, men hadde i morgentimene søndag få spor etter gjerningsmannen og ingen formening om hvilket motiv som lå bak drapet.

(NTB)