Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sverige satser på atomkraft

Regjeringspartiene vil ha flere reaktorer.

STOCKHOLM 20030120
POSITIVE TIL ATOMKRAFT: For første gang siden folkeavstemningen i 1980 er et flertall av svenskene tilhengere av kjernekraft. 55 prosent av de spurte ønsker enten å beholde Sveriges eksisterende kjernekraftproduksjon eller utbygge den videre. 16 prosent ønsker mer kjernekraft. Bildet viser Forsmark 1 og 2.
Arkivfoto: SCANPIX
STOCKHOLM 20030120 POSITIVE TIL ATOMKRAFT: For første gang siden folkeavstemningen i 1980 er et flertall av svenskene tilhengere av kjernekraft. 55 prosent av de spurte ønsker enten å beholde Sveriges eksisterende kjernekraftproduksjon eller utbygge den videre. 16 prosent ønsker mer kjernekraft. Bildet viser Forsmark 1 og 2. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringspartiene i Sverige åpner for ny utbygging av atomkraft.

Lederne for de borgerlige partiene i regjeringsalliansen er enige om at det kan bygges nye reaktorer ved eksisterende kjernekraftverk.

Slik utbygging skal kunne skje når de eksisterende reaktorene må tas ut av drift.

De fire regjeringspartienes riksdagsrepresentanter ble orientert om avtalen i dag, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

Muligheten for ny utbygging av kjernekraften inngår i et energipolitisk forlik som også omfatter en storstilt satsing på vindkraft.

I tillegg til at det skal bli enklere å få konsesjon for bygging av vindkraftverk, skal arbeidet for energieffektivisering trappes opp.

- Observatører tror ikke at så mange som fire borgerlige riksdagsrepresentanter vil stemme mot forliket. Det betyr at forliket blir vedtatt i Riksdagen, selv om opposisjonspartiet sosialdemokratene stemmer imot, skrev TT i dag.

Riksdagen vedtok etter en folkeavstemning i 1980 at den svenske kjernekraften skulle avvikles, og satte 2010 som frist for stengning av den siste reaktoren.

Opinionen i Sverige er i løpet av årene siden folkeavstemningen blitt stadig mer positiv til atomkraft.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling