Sverige sier nei til Tyrkia

Sverige ønsker ikke å utlevere en mann i 50-åra til Tyrkia, tross at Tyrkia mistenker ham for medlemskap i en terrororganisasjon.

FIKK NEI: Tyrkia og president Recep Tayyip Erdogan fikk nei fra Sverige på spørsmålet om å utlevere en mann. Selv holder presidenten tillbake Sveriges medlemskap i Nato. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB
FIKK NEI: Tyrkia og president Recep Tayyip Erdogan fikk nei fra Sverige på spørsmålet om å utlevere en mann. Selv holder presidenten tillbake Sveriges medlemskap i Nato. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen er svensk statsborger og blir derfor ikke utlevert, har regjeringen i Sverige bestemt.

Samtidig utleverer Sverige en mann i 30-åra som er dømt for bedrageri i Tyrkia, og har vært varetektsfengslet i Sverige. Han kom fra Tyrkia i august i fjor, og den svenske høyesteretten har nå sagt at de ikke finner noe i veien for en utlevering.

Tyrkia har stilt en rekke krav for å godkjenne Sveriges søknad om Nato-medlemskap, og blant disse er utlevering av et antall personer.

Tyrkiske myndigheter sier torsdag at Finland, Sverige og Nato ble diskutert under en samtale mellom Tyrkias forsvarsminister Hulusi Akar hans amerikanske kollega Lloyd Austin.

I telefonsamtalen skal den tyrkiske forsvarsministeren ha gitt beskjed til Austin om at han håper Sverige vil oppfylle kravene, skriver Reuters.

Finland ble formelt tatt opp som Nato-medlem tirsdag denne uka.

Tyrkia og Ungarn er de eneste Nato-landene som ennå ikke har villet ratifisere svensk medlemskap.

Sverige søkte om å gå inn i Nato sammen med Finland, men står nå alene igjen. Det er ventet at landet følger etter om ikke altfor lenge, trolig før sommeren.

Eksperter tror at Tyrkia først vil ta stilling til søknaden etter valget i mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer