Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sverige skal identifisere fange på Cuba

Sverige og Belgia får snart tillatelse til å besøke al-Qaida-fanger på den amerikanske basen Guantanamo på Cuba, opplyser en representant for USAs myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske kilden, som ønsker å være anonym, sier at det er minst en svensk og en belgisk statsborger blant de 158 fangene som holdes i en spesialkonstruert leir, kalt «røntgenleiren».

Svenske myndigheter har søkt Pentagon om tillatelse til å dra til Cuba for å kunne gjøre en endelig identifisering av den svenske fangen.

Alt tyder på at det er en 22 år gammel svensk statsborger som sitter fanget på Guantànamo-basen på Cuba.

22-åringen ble pågrepet av amerikanske styrker 18. desember i fjor, på grensen mellom Afghanistan og Pakistan, sammen med over 100 andre personer som mistenkes for å ha vært soldater i den terrorettersøkte Osama bin Ladens organisasjon, al-Qaida.

En tjenestemann fra svensk overvåkingspoliti er blant dem som står klare til å rykke ut på fangeidentifisering så snart Pentagon gir grønt lys.

NTB

Svenskenes tur: Det skal sitte minst en svenske i fangeleiren på Cuba. Nå skal svenske myndigheter til Guantanamo-basen for å identifisere mannen.
Hele Norges coronakart