Sverige slutter å registrere flyktninger som vil til Norge

Sverige gjør nå som Danmark og lar være å kreve registrering av flyktninger og migranter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sverige anklaget torsdag Danmark for å bryte Dublin-avtalen ved å ikke registrere flyktninger og migranter, men svenske utlendingsmyndigheter slår nå fast at landet skal følge samme praksis som danskene.

- Det er viktig å understreke at vi ikke tvinger noen til å gi fra seg fingeravtrykk eller søke asyl i Sverige, sier beredskapsansvarlig Rexhep Hajirizi ved Migrationsverket i Malmö.

- Ville hoppe over bord Kommentaren hans kom i forbindelse med at den svenske kystvakten og sjøredningstjenesten ved 19-tiden torsdag kveld ble satt i alarmberedskap som følge av frykt for at flyktninger og migranter skulle hoppe over bord fra ei ferje på vei til Trelleborg.

- Det var frykt for at de skulle hoppe i sjøen fordi de ikke ville la seg registrere i Sverige. Det skal ha dreid seg om flyktninger som senere vil videre til Norge og Finland. Både vi og sjøredningstjenesten var på stedet og overvåket, men ingen hoppet over bord, sier vakthavende Arvid Tedvik ved kystvaktens hovedsentral.

Kystvakten var til stede ved Trelleborg gjennom hele natt til fredag for å sikre at ingen farlige episoder oppsto når ferjer ankom havnen. Hajirizi viser til denne situasjonen og sier han ikke skjønner hvorfor det har oppstått rykter om at Sverige tvinger nyankomne til å registrere seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer