Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sverige: Tungt bevæpnet politi rykket ut etter meldinger om mann med våpen ved skole

Svensk politi rykket ut etter meldinger om en bevæpnet mann ved en skole i Luleå i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tungt bevæpnet politi rykket ut til stedet, samtidig som et politihelikopter ble satt inn i søket etter mannen, melder SVT.

Et vitne forteller SVT at det var barn som skal ha sett en mann med våpen. De samme barna skal også ha gjort funn av ammunisjon, ifølge vitnet.

- Vi har blitt varslet om en bevæpnet person. Vi har søkt i området, men har ikke funnet noen ennå. Skolen har fått beskjed om å holde barna innendørs til politiets innsats er over, sier politimester Robert Pedersen.

Agneta Rönnlund, moren til en 14 år gammel elev ved skolen, forteller Expressen at barna ble låst inn i klasserommene i påvente av en avklaring.

SVTs reporter på stedet melder om at en politibuss med tungt bevæpnet politi om bord kjørte inn på skolegården. Rundt 170 barn er registrert som elever på skolen.

Like etter klokka 13.30 valgte politiet å avslutte sin innsats på stedet, melder SVT.

- Vi har ikke funnet noen person. Innsatsen er avsluttet, men politiet kommer til å snakke videre med elever og ansatte for å finne ut av hva det kan dreie seg om. Om det virkelig var et våpen, eller hva de tror de kan ha sett, sier politidirektør Liv Fahlén.

Politiet bekrefter at det er gjort funn av ammunisjon i området i dag, men det er uklart om det har noen sammenheng med observasjonene av den antatt bevæpnede mannen.

Fahlén sier videre at det ikke er noen informasjon som tilsier at det er noen fare for offentligheten.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media