SVERIGE STENGER IGJEN: Flyktninger og migranter som ankommer Danmark, ønsker å dra videre til Sverige. Men Sverige vil ikke ha dem. Bildet viser en gruppe som mandag tok beina fatt og begynte å gå nordover fra Rødby på Lolland i Danmark, med mål om å søke asyl i Sverige. Foto: Scanpix Denmark / Reuters / NTB Scanpix
SVERIGE STENGER IGJEN: Flyktninger og migranter som ankommer Danmark, ønsker å dra videre til Sverige. Men Sverige vil ikke ha dem. Bildet viser en gruppe som mandag tok beina fatt og begynte å gå nordover fra Rødby på Lolland i Danmark, med mål om å søke asyl i Sverige. Foto: Scanpix Denmark / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Sverige vil ikke ta imot flyktninger fra Danmark

Landene har diskutert problematikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverige er ikke interessert i å ta imot de flyktningene som allerede er reist inn i Danmark, men som sier de ønsker seg til Sverige, skriver NTB.

Avgjørelsen er bekreftet, skriver nyhetsbyrået Ritzau etter at Danmarks integrasjonsminister Inger Støjberg onsdag diskutere flyktningproblematikken med sin svenske kollega, justis- og migrasjonsminister Morgan Johansson.

Landene ble enige om å diskutere nærmere etter at Sverige varslet at landet ikke kan inngå en særavtale med Danmark om flyktninger, opplyser Johanssons pressetalsmann Erik Boman.

Støjberg opplyste allerede tirsdag kveld at den svenske regjeringen avviser å inngå en særavtale om å ta imot hundrevis av flyktninger og migranter som de siste dagene har ankommet Danmark.

Ifølge Aftonbladet skal Stjøjberg onsdag ha ønsket en særavtale med Sverige, som ville innebære at man ikke skulle følge Dublin-avtalen, som innebærer at flyktningene må forbli i landet de først ble registrert i, skriver TT.

Men dette ville ikke Sveriges myndigheter gå med på. De var for en lempning av Dublin-ordningen, men vil ikke per nå inngå noen særavtale.

Det svenske migrasjonsverkets pressesjef, Fredrik Bengtsson, sier at unntak fra Dublin-avtalen kan tenkes, for eksempel for dem som har familie i Sverige, men å ikke følge avtalen i sin helhet kunne ikke komme på tale, ifølge TT.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram