KUTTER: Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt foreslår et skattekutt på ti milliarder. Foto: Scanpix/AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
KUTTER: Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt foreslår et skattekutt på ti milliarder. Foto: Scanpix/AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGETVis mer

Sverige vil senke skatten med 10 milliarder

Hver svenske kan få 250 kr skattelette i måneden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den svenske regjeringen foreslår et skattekutt på 10 milliarder kroner. Det kan gi svenske lønnstakere skattelette på opptil 250 kroner i måneden.

De fleste lønnstakere vil få mellom 200 og 250 kroner ekstra utbetalt i måneden som følge av skattekuttet, meldte den borgerlige koalisjonsregjeringen i Sverige lørdag.

Skattereduksjonen inngår i landets statsbudsjett for 2010, som bli presentert for Riksdagen mandag. Det er det fjerde trinnet i et skatteletteprogram som ble lansert i januar 2007.

Av alle som er i full stilling i Sverige, har 99 prosent nå fått skatten redusert med mer en 1.000 kroner i måneden gjennom skatteletteprogrammet, melder regjeringen.

Skattereduksjonene har gjort det mer lønnsomt å arbeide og lettere for bedrifter å ansette folk, hevder regjeringen, som beregner at det siste kuttet vil redde 10.000 arbeidsplasser.

Det er likevel ventet at arbeidsløsheten vil fortsette å stige framover. Fra august 2006 til august 2009 har arbeidsløsheten steget fra 5,7 til 8,0 prosent.


(NTB)