Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sverige vil skjerpe terrorlovene - ser til Norge

- Vi vil kriminalisere deltakelse, slik Norge har gjort. 

STOCKHOLM, SVERIGE 20170408 Terror i Stockholm. Utenfor Åhlens der lastebilen kjørte inn og krasjet etter å ha meid ned flere mennesker i Drottninggatan i Stockholm sentrum.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STOCKHOLM, SVERIGE 20170408 Terror i Stockholm. Utenfor Åhlens der lastebilen kjørte inn og krasjet etter å ha meid ned flere mennesker i Drottninggatan i Stockholm sentrum. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske regjeringen vil nå hasteutrede om deltakelse i terrororganisasjoner skal kriminaliseres.

Det opplyser justisminister Morgan Johansson og utdanningsminister Gustav Fridolin på en pressekonferanse onsdag.

Terrorangrepet i Stockholm, der fire personer ble drept da en lastebil ble kjørt inn i folkemengden i en gågate, har aktualisert saken. Johansson sier de ønsker å tette huller i lovverket.

- Vår vurdering er at vi kan innføre en slik lov, sier han.

Høyesterettsdommer Stefan Johansson har fått i oppdrag i utrede saken umiddelbart. Arbeidet skal være klart 15. desember.

- I denne sammenhengen er det raskt, sier Johansson.

Norge har hatt en slik lov på plass siden 2013, og det er en tilsvarende lov den svenske regjeringen nå ser nærmere på.

Sju av de åtte partiene i Riksdagen har så langt sagt at de er åpne for å kriminalisere deltakelse i terrororganisasjoner, viser en rundspørring SVT Nyheter har gjort.

- Vi vil kriminalisere deltakelse i terrororganisasjoner, slik Norge har gjort, sier Johan Hedin, rettspolitisk talsperson i det svenske Centerpartiet, til Expressen.

(NTB)