Sverigedemokrat avslørt: «Satans apejævler»

Kom inn på Riksdagen da kollega gikk av etter rasismeavsløringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Satans apejævler» er blant formuleringene 25-åringen brukte i en samtale med en partifelle på Facebook, før han avsluttet utfallet med å si at klippet gir ham «lyst til å drepe».

Det er svenske Expressen som har fått tak i samtaleloggen som stammer fra april 2011.

Erstattet rasisme-avslørt kollega Videoen som får Sverigedemokraten til å reagere så kraftig er hentet fra Youtube og viser ifølge avisa religiøs heksebrenning i Afrika.

Markus Wiechel kom innpå Riksdagen i desember i fjor, etter at Expressen avslørte et grovt rasismeutfall fra partifellen Lars Isovaara.

 I beruset tilstand lagde han apelyder og spyttet mot en vakt ved Riksdagen, før han feilaktig beskyldte to menn med innvandrerbakgrunn for å ha stjålet bagen hans. Isovaara ble tvunget til å gå av.

Episoden fikk partileder Jimmie Åkesson til å gå klart ut med nulltoleranse fra rasistiske og ekstremistiske uttalelser. I oktober skrev så Wiechel varmt om partilederens linje i et blogginnlegg:

- Som aktiv Sverigedemokrat i fem år har jeg gang på gang opplevd upassende utspill fra personer som egentlig ikke er Sverigedemokrater, eller har egne agendaer. Det har jeg fått nok av, skrev 25-åringen.

Innrømmer: Ikke bra Konfrontert med det grove utfallet sier politikeren til avisa at han «må ha vært beruset da han skrev det».

- Det er absolutt ikke noe jeg ville skrevet i dag, eller står for, sier Wiechel, som også etter avsløringen sier han stiller seg bak partilederens nulltoleranse.

På spørsmål om hvordan de to svært så avvikende standpunktene henger sammen svarer han følgende:

- Rasistiske utspill er absolutt ikke ok. Det som står i loggene hører ikke hjemme noe sted. Men dette handler ikke om rasisme, men om min aversjon mot personer som har begått fryktelige handlinger, sier han.