Sverigedemokrat-ordførerkandidat: «Inn i moskeen med dem. Oi, brant moskeen opp?»

Ny avsløring.

AVSLØRT: Håkan Malmgren (57), toppkandidat for partiet i Tomelilla i Skåne. Faksimile
AVSLØRT: Håkan Malmgren (57), toppkandidat for partiet i Tomelilla i Skåne. FaksimileVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske avisa Expressen har den siste tida avslørt grovt rasistiske og hatfulle nettytringer fra et antall toppkandidater fra det kontroversielle partiet Sverigedemokratene.

I dag har turen kommet til Håkan Malmgren (57), toppkandidat for partiet i Tomelilla i Skåne. Til vanlig jobber han som lokfører, og er fast meddommer i den lokale tingretten. Sistnevnte oppdrag kan være i fare etter Expressens avsløring, mener flere eksperter.

- Ikke sammenlign dem med ravner Malmgren har, som fleste parten av sine avslørte partifeller, ikke skrevet under eget navn. Men Expressen og den venstreorienterte Researchgruppen kan dokumentere at mannen har kommet med blant annet følgende utsagn hos kontroversielle Avpixlat og forløperen Politisk inkorrekt:

«Ikke sammenlign de stakkars ravnene med sigøynerne, det er urettferdig mot ravnene», under artikkelen «Asylsøkende sigøynere stjeler som ravner».

Han har også gitt uttrykk for at foretrekker sebraer framfor sigøynere etter følgende frase som egner seg best gjengitt på originalspråket: «Vad var det man sa om zebror och zigenare, ränderna går aldrig ur...»

«Flere sånne» Etter mordbrannforsøket mot Lars Vilks, som stod bak en kontroversiell Muhammed-tegning skrev han ifølge Expressen: «Inn i moskeen med dem. Oi, brant moskeen opp?»

Da det ble meldt at en svensk statsborger hadde dødd som selvmordsbomber i Irak skrev han: «Flere sånne! Gi bidrag til selvmordsreiser! Boom».

Expressen har ikke lyktes i å få prate med Malmgren. I en e-post til avisa i går kveld hevder han at e-postkontoen hans er blitt kapret.

- Jeg har ikke vært inne på disse sidene, jeg vet knapt hva de er for noe. Men jeg har opplevd å bli frastjålet en PC, og at jeg mistet kontroll over e-postkontoen min. Denne har blitt brukt til å presse meg for det ene og det andre.

Avisa påpeker at han utover ytringene om sigøynere og muslimer har oppgitt på de samme nettstedene at han er meddommer og at han representerer Sverigedemokratene i Tomelilla.

En rekke avsløringer Malmgren er den femtende politikeren fra partiet som er avslørt av Expressen. Flere av dem har trukket seg, eller blitt bedt om å trekke seg.


 

En av dem som er avslørt den siste uka er Roland Bengtsson tredjekandidat på Sverigedemokratenes liste i Vellinge.«Skal vi ikke gjøre det, kaste egg på en imam under fredagsbønnen, for å få se hvor fredlig den religionen er», skrev han.

Tirsdag meldte Sverigedemokratenes førstekandidat i Stockholm, Christoffer Dulny (30) at han sier i fra seg alle oppdrag i partiet, etter at det ble avslørt at han sto bak en rekke rasistiske innlegg, blant annet på nettsiden avpixlad. Han skrev blant annet:«Innvandrere er absolutt verst på å juge, manipulere, svindle og hetse etc. De er helt skamløse og passer derfor ekstremt bra i denne bransjen» (telefonsalg, red anm.)

Expressen har også avslørt at Per Klarin (54), kandidat for Sverigedemokratene i Vestra Götaland, blant annet har skrevet: «Bedre at Sverige blir invadert av kakkerlakker enn afrikanere», og «Muslimene er en kreftsvulst på moder jord».

Valget i Sverige avholdes søndag.