Sverigedemokraterna deler ut flygeblader til flyktninger på Lesvos: - Dere vil bli sendt hjem igjen

Advarer om at halal-slakt og burka vil bli forbudt i Sverige, på vegne av «det svenske folk».

ADVARER FLYKTNINGER:  Sverigedemokraterna (SD) har delt ut dette flygebladet til flyktninger på den greske øya Lesvos. Foto: Jens Alvin / sn.se
ADVARER FLYKTNINGER: Sverigedemokraterna (SD) har delt ut dette flygebladet til flyktninger på den greske øya Lesvos. Foto: Jens Alvin / sn.seVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det svenske partiet Sverigedemokraterna (SD) har delt ut flygeblader til flyktninger på Lesvos for å forhindre at de kommer til Sverige.

«Ingen penger, ingen jobber, ingen hjem», er overskrifta på flygebladet. 

- På grunn av årtier med masseinnvandring er ikke landet vårt trygt lenger. Ikke bare har vi et veldig stort antall skuddvekslinger og my gjengvold, hvor granatangrep på offentlige steder ikke lenger er overraskende, men Sverige har også det nest flest voldtektsanmeldelser i hele verden, skriver SD i en kampanje til flyktninger på Lesvos.

Over 270 000 flyktninger har så langt i år kommet fra Tyrkia til Hellas for å reise inn i Europa. Flesteparten av dem som tar denne ruta inn i Europa, er flyktninger fra Syria.

- Flygebladene er en del av utenlandskampanjen vår, bekrefter kommunikasjonssjef Joakim Wallerstein i SD overfor Expressen.

- Vil bli sendt hjem Tidligere i høst kjørte danske myndigheter en kampanje i flere aviser i Libanon for å gjøre Danmark mindre attraktivt for flyktninger. De opplyste om at de hadde satt ned stønadene til flyktninger i Danmark, at den sosiale støtten til nyankomne flyktninger var halvert.

Nå har Sverigedemokraterna kjørt en kampanje med flygeblader på Lesvos. «Sverige hjelper midlertidig dem som flykter fra krig og terror, men vi kan akkurat nå bare tilby telt og feltsenger. Og du vil etter hvert bli sendt hjem igjen», skriver SD

- Dette er det første stedet mennesker kommer til i Europa. Også får de se det her. Det er helt uakseptabelt, sier svenske Mohammed Mouaid, en frivillig på Lesvos, til sn.se.

Flygebladet er signert SD, SD-women og «det svenske folk».

- Jeg som svensk medborger skriver ikke under på det her, sier Mouaid til avisa.

Vil forby burka I flygebladet hevder SD at halal-slakt og å gå med niqab eller burka i offentlighet vil bli forbudt i Sverige.

Joakim Wallerstein sier til Expressen, Dagbladets søsteravis i Sverige, at han ikke vil kommentere hvorfor de har gått ut med uriktige påstander.

- Innholdet er det vanskelig for meg å si noe om. Det får våre politikere svare på, sier Wallerstein.

SD-representanter har også blitt observert på stranda i Lesvos mens de tok bilder av flyktninger. Partiet er i seks ulike europeiske land, på over 20 ulike steder.

- Vår oppfatning er at folk er klare for å risikere sitt liv for å seg til Sverige og tror at det venter dem en form for luksusliv der. Men vi vil informere om at i stedet så venter det feltsenter, sier Wallerstein til Expressen.