STÅR SAMMEN: Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard og Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson på Sverigedemokraternas valgmøte i Höganäs lørdag. Foto: Stig-Åke Jönsson / Scanpix
STÅR SAMMEN: Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard og Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson på Sverigedemokraternas valgmøte i Höganäs lørdag. Foto: Stig-Åke Jönsson / ScanpixVis mer

Sverigedemokraterna får dansk drahjelp

Pia Kjærsgaard tar affære.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Klappsalvene ville ingen ende ta da Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard talte på et valgmøte i Höganäs nord for Helsingborg lørdag.

Pia Kjærsgaard var i Sverige for å vise støtte til det innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna. I sin tale til de frammøtte advarte den danske partilederen mot å la høyreekstremister få innpass i Sverigedemokraterna.

- Dansk Folkeparti er vaksinert mot nazister. De ryker omgående ut. Vi har aldri akseptert medlemmer fra det ekstreme høyre, sa hun.

Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson benyttet på sin side anledningen til å rose debattklimaet i Danmark.

- I Sverige kalles vi rasister. I Danmark er det regjeringens politikk, sa han.

Sverigedemokraterna har aldri vært representert i Riksdagen i Sverige, men ligger an til å komme over sperregrensa i valget den 19. september.

(NTB)

TALTE: Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard. Foto: STIG-ÅKE JÖNSSON / Scanpix
TALTE: Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard. Foto: STIG-ÅKE JÖNSSON / Scanpix Vis mer