Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sverigedemokraterna fører hatets retorikk

Raymond Johansen (Ap) om svenskekrisen.

HYLLER LÖFVEN: Partisekretær Raymond Johansen hyller statsminister Stefan Löfvens nyvalg-strategi.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
HYLLER LÖFVEN: Partisekretær Raymond Johansen hyller statsminister Stefan Löfvens nyvalg-strategi. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet har fulgt med på sine kamerater i regjeringspartiet Socialdemokraterna i Sverige gjennom den politiske unntakstilstanden over grensa de siste dagene.

- Det er en veldig alvorlig situasjon Sverige er i. Det er første gang siden 1958 en regjering tar ut nyvalg og det er første gang i historien et budsjett ikke går gjennom i Riksdagen, sier Johansen til Dagbladet.

Han hyller sin kollega i sitt søsterparti i Sverige - statsminister Stefan Löfven.

- Jeg mener han har vist ansvar og statsmannstakter ved å varsle nyvalg. De borgerlige partiene i Alliansen har gitt en stor innflytelse til et parti med en oppslutning på 13 prosent, da de nektet å samarbeide om budsjett med regjeringen, sier Johansen.

Han viser til at Sverigedemokraterna (SD) valgte å nedstemme regjeringens budsjettforslag og opposisjonspartiene i Alliansen nektet å gå i samarbeidssamtaler med regjeringen for å få til et budsjett i landet.

Raymond Johansen mener å varsle nyvalg var absolutt siste alternativ for Löfven.

- Jeg vil berømme Löfven for å ta ansvar. Det blir noen krevende måneder fram til valget 22. mars neste år og han vil måtte styre etter et annet budsjett enn deres eget, sier han.

Sverigedemokraterna er han ikke imponert over, spesielt ikke deres uttalelser om at innvandringen til Sverige sliter på landet, går ut over velferden og svenskenes trygghet.

- Det er stigmatiserende og de fører hatets retorikk. Det er bekymringsfullt at høyrepopulistiske partiet får stadig mer fotfeste i Europa, og nå også i Skandinavia, sier Johansen.

PARTIKOLLEGER: Partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet og statsminister Stefan Löfven i Socialdemokraterna i Sverige.
Foto: Jonas Ekströmer/ TT / NTB scanpix
PARTIKOLLEGER: Partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet og statsminister Stefan Löfven i Socialdemokraterna i Sverige. Foto: Jonas Ekströmer/ TT / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling