DØMT: Sverigedemokratarna-toppen Kent Ekeroth forlater rettsalen i Stockholm 21. Juni. Scanpix / AFP PHOTO / TT News Agency / Anders WIKLUND / Sweden OUT
DØMT: Sverigedemokratarna-toppen Kent Ekeroth forlater rettsalen i Stockholm 21. Juni. Scanpix / AFP PHOTO / TT News Agency / Anders WIKLUND / Sweden OUTVis mer

Kent Ekeroth dømt for kroppskrenkelse:

Sverigedemokraterna-topp dømt for vold

Sverigedemokraternas riksdagsrepresentant Kent Ekeroth er dømt for kroppskrenkelse ved en nattklubb i Stockholm i fjor. Nå vrakes han trolig av partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekeroth, som sitter i Riksdagen for Sverigedemokraterna (SD), er i Stockholm tingrett dømt til å betale dagsbøter på totalt 38.400 svenske kroner. Politikeren skriver på sin egen Facebook-profil at dommen er feil og at han kommer til å anke saken.

I forkant av dommen uttalte partiets parlamentariske leder, Mattias Karlsson, at Ekeroths tid som riksdagspolitiker for Sverigedemokraterna er over dersom han blir dømt.

Slo mann i ansiktet

Det var i november i fjor at Ekeroth slo en mann i ansiktet med åpen hånd utenfor en nattklubb nær Stureplan, ifølge dommen. Før dette skal mannen ha sagt noe provoserende til Ekeroth, som hadde blitt nektet inngang til klubben i Stockholm sentrum. Dommen slår fast at fornærmede ikke har slått tilbake, og utelukker derfor at Ekeroth har handlet i nødverge. Ekeroth har nektet straffskyld.

Et overvåkingskamera fanget hendelsen der Ekeroth blir nektet inngang til utestedet, og hvordan han havner i bråk på veien derfra.

Ekeroth, som er Sverigedemokraternas justispolitiske talsperson, har flere ganger tidligere fått kritikk for kontroversielle uttalelser og handlinger.

(©NTB)