Sverigedemokraterna-topp trekker sitt kandidatur før valget

Sverigedemokraternas utdanningspolitiske talsperson Stefan Jakobsson trekker seg fra riksdagsvalget etter å ha latt skattebetalerne betale hans private reiser.

I en kommentar sent tirsdag sier SD-leder Jimmie Åkesson at det var en klok beslutning, sett i lys av det forestående valget.

- Det er helt riktig. Han har gjort feil, og det blir veldig vanskelig basert på det som er kommet fram, å raskt gjenopprette noen form for tillit, og definitivt ikke innen søndag, sier Åkesson.
Bakgrunnen for at Jakobsson trekker seg, er avsløringer i Aftonbladet om at han har latt skattebetalerne betale for hans private drosjereiser, overnatting for familien på reiser, og en reise til partileder Åkessons såkalte «glitterfest» i februar i år.

Ifølge avisen har Jakobsson på under fire år i Riksdagen brukt over 300.000 kroner på drosje. Flere hundre av reisene var mellom hjemmet i Sörmland og arbeidsplassen i Riksdagen, en strekning på over 80 kilometer. Kvitteringene sendte han til Riksdagen. Jakobsson hadde for øvrig årskort på offentlig transport, betalt av Riksdagen. Taxi skal kun brukes når det ikke foreligger alternativ.

Jakobsson sier i en pressemelding tirsdag kveld at han har et ønske om å rette opp feil han har begått.

- Til tross for dette opplever jeg at anklagene og mistankene mot meg tar opp plass som våre partiledere trenger for å kommunisere vår politikk, forklarer han.

SD har også tidligere uttalt at tilliten til Jakobsen er blitt svekket.

(NTB)