Sverigedemokraternas leder er sykemeldt

Jimmie Åkesson skylder på «medienes motbydelige kampanjejournalistikk og ekstremistenes umettelige hat».

SYKEMELDT: Sverigedemokraterna leder, Jimmie Åkesson, fikk hard medfart av demonstranter da han pratet til svenske velgere på Eidsvolls plass i forbindelse med valgkampen i høst. Nå er han sykemeldt på ubestemt tid. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
SYKEMELDT: Sverigedemokraterna leder, Jimmie Åkesson, fikk hard medfart av demonstranter da han pratet til svenske velgere på Eidsvolls plass i forbindelse med valgkampen i høst. Nå er han sykemeldt på ubestemt tid. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partileder i Sverigedemokraterna Jimmie Åkesson er sykemeldt på ubestemt tid på grunn av et «utmattelsessyndrom».

Åkesson forteller i et åpent brev, som partiet publiserte fredag, at beslutningen er tatt i samråd med lege, skriver den svenske avisa Expressen.

- Legen beskriver det som et utmattelsessyndrom, noe som i dagligtalen pleier å bli kalt utbrenthet, sier Åkesson, ifølge avisen.

Han slår fast at jobben som partileder lenge har vært tøff, og at arbeidet naturligvis er slitsomt i seg selv.

- Men framfor alt har det også vært så mye annet rundt omkring som har stjålet energi og tært på fysisk, og ikke minst psykisk. Våre motstanderes iherdige forsøk på å stoppe vår framgang, medienes mange ganger motbydelige kampanjejournalistikk og ekstremistenes umettelige hat, er noen eksempler, sier han.

Sverigedemokraterna fikk en oppslutning på 12,9 prosent og ble dermed det tredje største partiet under riksdagsvalget i Sverige i september.

Partiet møter mye motstand blant annet på grunn av sin innvandringskritiske holdning.

Åkesson har vært leder for partiet siden 2005, og ble valgt inn i Riksdagen i 2010.

(NTB)