«Sveriges Fritzl»: - Skulle bortføre ei jente og ha henne som kjæreste

Legen er også under etterforskning for å ha planlagt bortføringer i Oslo og København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For ei drøy uke siden ble den svenske legen Martin Trenneborg (38) - kalt «bunkerlegen» eller «Sveriges Fritzl» - dømt til ti års fengsel. Han ble funnet skyldig i å ha bortført en kvinne og holdt henne fanget i en lydtett bunker i seks dager.

Kvällsposten skriver i dag at legen nå er under etterforskning for å ha planlagt to ytterligere bortføringer sommeren i fjor - en i Oslo og en i København. Avisa har tidligere skrevet at 38-åringen gjennomførte en «generalprøve» i Oslo og annen planlegging i København før han til slutt bortførte en kvinne i Stockholm 12. september i fjor.

Ifølge sin forsvarer Mari Schaub nekter Trenneborg straffskyld. Påtalemakten har så langt ikke bekreftet at den pågående etterforskningen dreier seg om «generalprøven» i Oslo og forberedelsene i København.

- Dyp depresjon Rettsforhandlingene i den avsluttede rettssaken i Kristianstad i Skåne gikk for lukkede dører, men nå er lydopptakene offentliggjort og referert av Kvällsposten. På opptakene hører man Trenneborg forklare hvorfor han gjorde som han gjorde.

- Det virker kanskje litt makabert, men det er slik jeg har resonnert. Det er da jeg kommer på tanken om å bortføre noen og holde henne innesperret som - ja, kjæreste, får jeg vel si, da.Trenneborg forklarer at han var i fjor høst var inne i en dyp depresjon, bl.a. fordi to av vennene hans døde, og fordi han stadig mislyktes i å inngå langvarige forhold til kvinner. Det var da planen om å bruke bunkeren han hadde anlagt under eiendommen sin i Skåne, tok form.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer