Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Sveriges Fritzl» dømt til ti år for å holde kvinne fanget

- Aldri fare, jeg vet hva jeg gjorde, forklarte lege (38).

 BUNKER I SKÅNE:  Den dømte legens eiendom i Skåne - bunkeren er bygd under den nye bygningen i forgrunnen til venstre. Foto: Johan Nilsson, TT/Reuters/NTB Scanpix.
BUNKER I SKÅNE: Den dømte legens eiendom i Skåne - bunkeren er bygd under den nye bygningen i forgrunnen til venstre. Foto: Johan Nilsson, TT/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 38 år gammel lege er i Stockholms tingrätt dømt til ti års fengsel for å ha dopet ned og og holdt en kvinne fanget i en bunker i sin egen hage i Skåne.

I tillegg må mannen betale 180 000 svenske kroner i erstatning til kvinnen som ble holdt fanget i den lys- og lydisolerte bunkeren.

Kvinnen ble holdt fanget i seks dager før 38-åringen slapp henne ut. Han skal imidlertid ha fortalt kvinnen at han planla å holde henne fanget over lengre tid.

Mannen innrømmet å ha låst kvinnen inne og dopet henne ned, men sa til retten at hun aldri var i fare fordi han visste hva han drev med.

Han var også tiltalt for å ha dopet ned og voldtatt kvinnen ved en tidligere anledning, noe han nektet for.

Retten fant ikke dette bevist utover rimelig tvil, og han ble derfor bare dømt for frihetsberøvelse.

Den 38 år gamle mannen har i svensk presse fått kallenavnet «Sveriges Fritzl», etter den østerrikske faren som holdt sin egen datter fanget under familiens bolig i 24 år.

(NTB-TT).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram