Sveriges hærsjef: Sverige kan være i krig om noen år

Generalmajor Anders Brännströms advarsel om krig vekker oppsikt i Sverige.

BRANNFAKKEL: Sveriges armesjef, generalmajor Anders Brännström (i Napoleon-positur med hånda innenfor militærjakka) under prins Carl Phillips besøk his de svenske styrkene i Mazar-e Sharif i 2012. Brännstrøms brannfakkel om at Sverige kan være i krig om få år er skrevet i en brosjyre som sendes til deltakere militærseminaret mMarkstridsdagarna. Foto: Richard Kjaergaard/Försvarsmakten
BRANNFAKKEL: Sveriges armesjef, generalmajor Anders Brännström (i Napoleon-positur med hånda innenfor militærjakka) under prins Carl Phillips besøk his de svenske styrkene i Mazar-e Sharif i 2012. Brännstrøms brannfakkel om at Sverige kan være i krig om få år er skrevet i en brosjyre som sendes til deltakere militærseminaret mMarkstridsdagarna. Foto: Richard Kjaergaard/Försvarsmakten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Påstandene fra den svenske hærsjefen er skrevet i en brosjyre som deles ut til forsvarsstaben og myndighetene som skal delta ved Markstridsdagarna i Boden i Norrbotten. I brosjyren skriver Brannström:

«Situasjonen vi opplever i verden rundt oss, og som også framgår av innretningsbeslutningen leder til konklusjonen at vi kan være i krig om noen år. For oss i arméen gjelder det med all kraft vi kan mønstre, å gjennomføre det som framgår av de politiske beslutningene», skriver Brännstrøm.

«Det er mot det bakteppet Markstridsdagarna 2016 skal sees. Det er ett ekstra påtagelig alvor i vår virksomhet nå sammenlignet med tidligere. Alle i arméen og alle som kan støtte oss, må forenes i arbeidet for en bedre krigsevne».

Hærsjefen viser til Riksdagens vedtak om forsvarsmaktens virksomhet 2016-2020, og mener den understreker at «kravet til væpnet stridsevne mot en kvalifisert motstander er gjort tydelig».

Det er ifølge Expressen første gang i nyere at en leder i forsvaret sier at Sverige kan være i krig om noen år.

Talsmann for forsvarskomiteen i den svenske Riksdagen, Allan Widman (L), stiller seg bak generalmajorens alarmerende utspill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer