Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sveriges justisminister latterliggjøres for å ha latt seg lure av satire

Selv hevder hun at hun ikke ble lurt.

«Dumt og sørgelig»:  Sveriges justisminister Beatrice Ask lot seg opprøre av satireartikkelen til The Daily Currant. Faksimile: Scanpix/The Daily Currant
«Dumt og sørgelig»: Sveriges justisminister Beatrice Ask lot seg opprøre av satireartikkelen til The Daily Currant. Faksimile: Scanpix/The Daily Currant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sveriges justisminister Beatrice Ask reagerte mandag kraftig på en tulleartikkel på den kjente satiresiden The Daily Currant.

På nettsiden sto det at 37 personer hadde dødd av overdose marihuana i Colorado et døgn etter at den amerikanske delstaten gjorde marihuana lovlig fra 1. januar i år.

På Facebook-siden sin la hun ut en lenke til satireartikkelen sammen med kommentaren:

 «Dumt og sørgelig. Mitt først programforslag i ungdomsforbundet het knus narkoen. I det spørsmålet har jeg ikke endret oppfatning i det hele tatt. »

Latterliggjøres Justisministerens kommentar går verden rundt, og mange latterliggjør Ask for å ha latt seg lure.

Saken er omtalt på store, kjente medier som amerikanske ABC News og Huffington post, og nettsider som Reddit — med 100 millioner besøk i måneden.

- Nå ler hele verden av Ask, skriver den svenske avisa Aftonbladet.

Justisministeren selv sier imidlertid at hun slett ikke lot seg lure av tullenyheten, men hele tiden forsto at det var satire.

- Ikke morsomt Hun sier derimot at kritikken var rettet mot nettstedet som spøkte med narkotikamisbruk.

- Man må kunne diskutere satire også, jeg syntes ikke det var morsomt. Jeg syntes den var trist. Narkotika er farlig. Vi har tusentalls unge som får ødelagt livet sitt her i landet og mange som havner i fengsel. Jeg ser ikke noe morsomt med det i det hele tatt, sier ministeren til Dagens Industri.

Ikke alle kjøper den forklaringen.

- Det virker mer som noe hun har funnet på i etterkant. Hadde det vært tilfellet kunne hun lett fått det fram på en tydeligere måte, sier den svenske Centerparti-politikeren Sofia Arkestål.