Sveriges nye seriemorder?

Svensk politi kan ha avslørt nok en seriemorder. Og den 23-årige lærerstudenten Matija Vladimir Sovdat er av det kaldblodige slaget. Ofrene blir utsatt for kraftig vold etter at de er drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har erkjent tre drap, men i går ble det kjent at Stockholm-politiet undersøker om han kan knyttes til ytterligere fire.

- Det dreier seg om såkalte signaturmord. 23-åringen mishandler sine ofre lenge etter at de har dødd. Deri ligger tilfredsstillelsen. Derfor er det grunn til å undersøke andre drapssaker med innslag av kraftig vold.

Det sier Stockholm-politiets ekspert på seriemord, Anders Vstlund, til den svenske avisa Expressen.

Gjerningsmannen ødelegger eller skjuler ofrenes øyne for at de ikke skal kikke på ham. Jo mer vold han utretter mot øynene, dess nærere forhold anses han å ha til ofret, forteller eksperten.

En 23-årig mann og hans 21-årige kjæreste fra søndre Stockholm ble 1. mai i år brutalt myrdet i deres leilighet. Den ble rasert og hunden avlivet.

Motivet skal være at 23-åringen dro seg ut av et bedrageri han hadde planlagt sammen med gjerningsmannen. Lærerstudenten har erkjent dobbeltdrapet.

1. juli 1996 ble en 74-åring, også han bosatt sør i Stockholm, myrdet under sadistiske former i sin egen leilighet. Mannen var en kjent pedofil, og gjerningsmannen påførte ham lidelser med hammer og skrumeisel. Stockholm-mannen har erkjent også dette drapet.

Nå gjennomgår han en rettspsykiatrisk undersøkelse, og deretter skal han avhøres om fire drap begått mellom 1994 og 1996.