SIER FRA SEG LØNNA: Lars G. Nordström, toppsjefen for postvesenet i Sverige. Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX
SIER FRA SEG LØNNA: Lars G. Nordström, toppsjefen for postvesenet i Sverige. Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIXVis mer

Sveriges postsjef vil jobbe gratis

Gir avkall på 900 000 i måneden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges postsjef, Lars G. Nordström, ønsker ikke å bli stående som et symbol for grådighet. Derfor gir han nå avkall på hele sin lønn på 900 000 kroner i måneden.

Fagforeningen, styret og postbudene ble alle tatt på sengen av Nordströms beslutning om å gi avkall på inntekten.

- Jeg innser at det er nytteløst å føre denne diskusjonen. Derfor har jeg bestemt meg for - av hensyn til Posten, medarbeiderne i Posten, kundene i Posten og meg selv, for jeg liker ikke at det blir antydet at jeg er gjerrig - å avstå fra lønnen, sa administrerende Nordström til TV 4 lørdag morgen.

Den administrerende direktøren i Posten i Sverige har sagt fra seg all framtidig lønn, i tillegg til at han lover å betale tilbake alt han har mottatt. Den siste tida har han fått massiv kritikk for å motta ei årslønn på 11 millioner svenske kroner, i tillegg til store inntekter fra tidligere engasjementer og styreverv.

- Det var fullt ut hans egen beslutning, vi har ikke stilt noen krav. Jeg har respekt for hans beslutning, men det føles litt merkelig å ha en uhyre kompetent sjef som jobber uten vederlag, sier Postens styreleder Marianne Nivert. 

Nordström vil neppe lide noen nød i tida framover; etter sin gamle jobb som Nordea-sjef mottar han ca. 5 millioner svenske kroner i året, i tillegg til at styrevervene hans innbringer ham 1,5 millioner, ifølge DN.no.

(NTB/Dagbladet.no)