Lønnsforksjeller, trakassering og vold:

Sveriges regjering lanserer likestillingsmyndighet

- Gjøres altfor lite forebyggende arbeid. 

- IKKE LIKESTILT: Sveriges likestillingsminister, Åsa Regnér, mener at Sverige ikke er likestilt fordi det ikke er tatt nasjonalt grep. Foto: Anders Wiklund / TT 
- IKKE LIKESTILT: Sveriges likestillingsminister, Åsa Regnér, mener at Sverige ikke er likestilt fordi det ikke er tatt nasjonalt grep. Foto: Anders Wiklund / TT  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den svenske regjeringen lanserer en likestillingsmyndighet som skal hamle opp med lønnsforskjeller, trakassering og vold mot kvinner.

– Samfunnet vårt er fortsatt ikke likestilt fordi vi ikke har et nasjonalt grep om eller styring av likestillingspolitikken, sier likestillingsminister Åsa Regnér.

Hun sier at dagens politikk på feltet er splittet.

– Vi har ikke oversikt over hvilke grep som er tatt og hva som har fungert.

Dessuten skal regjeringen legge fram en nasjonal strategi mot vold mot kvinner.

Det er satt av 900 millioner kroner til arbeidet de neste fire årene, av dem skal 400 millioner gå til å forhindre vold, blant annet gjennom informasjon til menn og gutter om likestilling.

– Det gjøres altfor lite forebyggende arbeid. Tiltakene vil bidra til å forhindre at slaget rammer eller at voldtekten skjer, sier Regnér.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer