Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sveriges regjering rammet av hackerangrep

Angrepene skal være hevn for en razzia mot et serverhotell politiet gjorde for noen dager siden.

HACKET: Hjemmesidene til den svenske regjeringen, Riksdagen og landets sentralbank ble rammet av hackerangrep natt til torsdag. Tidligere onsdag ble også Socialstyrelsen og Domstolsverket rammet av angrepene, som medlemmer av hackernettverket Anonymous hevder de står bak. Foto: NTB SCANPIX
HACKET: Hjemmesidene til den svenske regjeringen, Riksdagen og landets sentralbank ble rammet av hackerangrep natt til torsdag. Tidligere onsdag ble også Socialstyrelsen og Domstolsverket rammet av angrepene, som medlemmer av hackernettverket Anonymous hevder de står bak. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjemmesidene til den svenske regjeringen, Riksdagen og landets sentralbank ble rammet av hackerangrep natt til torsdag.

Riksbankens nettsider sluttet å fungere ved 22-tiden onsdag kveld, men betalingssystemet mellom sentralbanken og de svenske bankene ble ikke berørt.

Litt senere ble regjeringens hjemmeside satt ut av funksjon, ifølge avisa Aftonbladet. Tidligere onsdag ble også Socialstyrelsen og Domstolsverket rammet av angrepene, som medlemmer av hackernettverket Anonymous hevder de står bak.

Motivet for angrepene skal være hevn for en razzia mot et serverhotell som svensk politi gjennomførte for noen dager siden. De aktuelle serverne er blitt knyttet til nettstedene Pirate Bay og WikiLeaks.

En rekke hackerangrep i Sverige tidligere denne uken ble satt i sammenheng med striden rundt WikiLeaks' grunnlegger Julian Assange. Han beskyldes for to tilfeller av seksuelle overgrep i Sverige.

Både det svenske forsvaret, jernbaneselskapet SJ, bankene Swedbank og SEB, og nyhetsbyrået TT ble rammet av de såkalte ddos-angrepene som fant sted mandag.

(NTB)