Sveriges statsminister hardt ut mot motstandere: - De er nyfascister

Samtidig nærmer SD seg 18 prosent på en ny meningsmåling.

BUDSJETTRØBBEL: Statsminister Stefan Löfven har ikke klart å lande budsjettet, og har skrevet ut nyvalg til våren. 
Foto: NTB Scanpix
BUDSJETTRØBBEL: Statsminister Stefan Löfven har ikke klart å lande budsjettet, og har skrevet ut nyvalg til våren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsminister Stefan Löfven bryter med strategien om å ignorere Sverigedemokraterna (SD) og kaller partiet nyfascistisk. Samtidig nærmer SD seg 18 prosent på en ny meningsmåling.

- Jeg kommer aldri til å opptre på en slik måte at et nyfascistisk ensaksparti, som verken respekterer menneskers ulikhet eller Sveriges demokratiske institusjoner, får makt over landets utvikling, skriver Löfven i et debattinnlegg i Dagens Nyheter.

Partisekretær Björn Söder reagerer kraftig på de sterke ordene fra Löfven og krever en unnskyldning både til partiet og dets velgere.

- Selvfølgelig respekterer vi alle menneskers likeverd, så det er rent tøv, sier Söder til nyhetsbyrået TT lørdag.

Samme dag får SD en oppslutning på 17,7 prosent i en måling utført av YouGov for avisen Metro i kjølvannet av regjeringskrisen som førte til at Löfven bestemte seg for å skrive ut nyvalg. Det er nesten 5 prosentpoeng mer enn ved valget i september.

Ny strategi Löfvens partikollega og finansminister Magdalena Andersson karakteriserte fredag også Sverigedemokraterna som et nyfascistisk parti. Söder mener anklagene vitner om at Socialdemokraterna er desperate. Han tror utspillet bare gagner partiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer